EGOCRYL 530

EGOCRYL 530 je pripravljena, enokomponentna tesnilna masa (akrilni kit) na osnovi akrilatne disperzije, za tesnjenje poroznih materialov v notranjih prostorih. Prenese dilatacije do 12,5%.

Več informacij

Več informacij

EGOCRYL 530 je pripravljena, enokomponentna tesnilna masa (akrilni kit) na osnovi akrilatne disperzije, za tesnjenje poroznih materialov v notranjih prostorih. Dobra oprijemljivost na porozne površine, kot so beton, cement, gips, les,... Lahko se prebarva.
Uporablja se za tesnjenje spojev med okenskimi okvirji, vrati, za različna popravila manjših razpok v stenah, za spoje med raznimi poroznimi materiali (beton, penobeton, keramične plošče, les), za spoje med mavčnimi ploščami ipd. Akril prenese dilatacije do 12,5%.
  • odličen oprijem na različne materiale
  • enostavna uporaba in nanašanje
  • uporablja se lahko za tesnjenje tudi na vlažne površine
  • lahko se prebarva
  • odporen na staranje, UV žarke
  • ne vsebuje topil
Tehnični podatki:
Osnova akrilatna disperzija
Gostota ca. 1,6 g/cm3 (DIN EN ISO 10563)
Delovna temperatura +5°C do +40°C
Temperaturna obstojnost -20°C do +80°C
Trdota po Shore A ca. 15 (DIN 53505)
Čas tvorjenja kožice 15-30 minut
Ustreza:
DIN EN ISO 11600 F 12,5 P
IVD-Merkblätter Nr. 12; Nr.16; Nr. 19-2; Nr. 29 
IVD-Gütesiegel Nr. 02.00.17 
LEED®-konform EQ c4.1
Barva: siva, bela
Pakirano: 310ml kartuše (20 kom/katon), 600ml črevesa
Navodila za uporabo: Vse površine morajo biti suhe, čiste, brez prahu in drugih nečistoč. Za natančnejše silikoniziranje pred začetkom dela oblepimo robove fuge s samolepilnim trakom. Kartušo odpremo (odreženo na navoju), nanjo privijemo konice ter jo vstavimo v pištolo. Tesnilno maso nanesemo čimbolj enakomerno ter jo izravnamo z gladilno lopatico. Še preden se začne masa utrjevati, odstranimo samolepilni trak, katerega smo na začetku nalepili za natančnejše silikoniziranje.  

Prenosi